Glow
Hamam Vrouw WaterHamam Vrouw Handdoek

Hamam

Genieten van het hamam-ritueel

Hamam staat voor stoom, voor warmte die de luchtwegen reinigt. Deze stoom bevordert de elasticiteit van de huid. De lucht is minder heet dan in een sauna, maar wel heel vochtig. Het geeft een heerlijk weldadig en warm gevoel. En elke keer dat je inademt, zeggen je longen dankjewel.

Het ontstaan van hamam zoals we het nu kennen, ligt bij de kruisbestuiving van verschillende culturen. Het badritueel in islamitische landen in combinatie met de Romeinse thermen vormt de basis van wat nu hamam heet. Reinigen tot op je ziel, dat is wat de reeks Al-Hamam van GLOW met je doet.

GLOW presenteert AL-Hamam

Met Al-Hamam beschik je over de luxe om jouw eigen stoomcabine à la carte samen te stellen. Elke cabine wordt op maat gemaakt en volledig op locatie gebouwd. Het zijn esthetische juweeltjes. Je eigen oase. Haal toptechniek in huis met magistrale mozaïek in een onbeperkt aantal combinaties. Je kiest zelf de grootte van de cabine, de afwerking van de zitplaatsen en grond (afgerond, hoekig), kranen en ook de technische snufjes zoals de bediening en speakers.

Een moment van ontspanning, een moment van rust, zonder zorgen... Want wij leveren topkwaliteit!

Onze realisaties? Die kan je hier bekijken.

Hamams en de gezondheid

In vergelijking met een Finse sauna blijft de temperatuur van een hamam onder de 50°C tegenover 80-100°C bij een sauna. Hamams verspreiden vochtige warmte via stoom. Dit resulteert in een hoog luchtvochtigheidspercentage dat kan oplopen tot 100%, tegenover 10-25% in de sauna. De effecten van een stoombad of een hammam zijn vergelijkbaar met die van een sauna. Het grootste verschil is dat je in een Finse sauna een droge en bij een stoombad een vochtige warmte ervaart.

Het stoom van de hamam werkt ontspannend en stimuleert de doorbloeding van de huid. De warme vochtigheid opent de huidporiën waardoor de huid gereinigd en zachter wordt (vooral in combinatie met scrubbing).

Als je last hebt van vermoeide of pijnlijke spieren, vooral na zware fysieke inspanningen, biedt een hamam de oplossing om te herstellen. Daarnaast zorgt het voor een tijdelijke bloeddrukdaling. De warme vochtige lucht verlicht de ademhaling en maakt verstopte luchtwegen tijdelijk los.

Overweeg je een hamam installatie? Breng dan een bezoekje aan onze showroom en maak kennis met de verschillende mogelijkheden. Zo geniet je binnen no time thuis van jouw gepersonaliseerd hamam-ritueel!

Stoomgeneratoren

Jouw stoom? Onze zorg. Topmerken voor kwaliteitsvolle hamams.

Lees meer

Geuren & Accessoires

Verdwijn in de heerlijke aromas en stoom in stijl, met een leuke hamam doek.

Lees meer

Lees meer over de hammam: