Glow
Technogym Loopband

Welk fitnessapparaat is geschikt voor mij ?

Proficiat, je hebt de eerste stap al genomen naar een betere gezondheid. 
Wanneer je je gaat oriënteren op de aankoop van een fitnesstoestel zie je meteen ons ruime aanbod. Denk in ieder geval aan wat jij meest leuk vindt, je doet het misschien voor je conditie maar het moet ook prettig zijn.

Een hometrainer is een erg populair toestel. Het is "de moeder" van alle fitnessapparatuur.
Waarom ? Veel mensen fietsen graag en dit is laagdrempelig om mee te starten. De hometrainer wordt vaak gebruikt als revalidatie middel na gewrichten- of knieblessures. Fietsen is bovendien een ideale bewegingsvorm voor iedereen, ongeacht leeftijd, gewicht of conditie. Daarnaast wordt de fietstrainer ook vaak gebruikt bij de warming-up voor andere vormen van training. De hometrainer neemt relatief weinig ruimte in beslag en is makkelijk te verplaatsen, dus daarom ook uitstekend geschikt voor thuisgebruik

Ligfietsen geven nog een comfortabelere steun aan de rug en stimuleert bloedcirculatie in de benen. Mensen met minder mobiliteit kunnen hier comfortabeler mee trainen.

Met een crosstrainer werk je effectief aan je conditie en spierontwikkeling. De gewrichten worden hierbij slechts minimaal belast en bieden soepele, prettige bewegingen aan.

Roeitrainers zijn meer geschikt voor de intensieve sporter die krachtig zijn spiergroepen aanbod wil laten komen. Roeien is goed voor de nek-, arm-en schouderspieren. Het is een effectieve training waarbij kracht een grote rol speelt.

Lopen is de meest eenvoudige manier om je conditie te verbeteren. Loopbanden kunnen zowel voor beginners als gevorderden erg intensief gebruikt worden. Je bepaalt zelf je niveau en kan als het war het 'start-to-run" traject doorlopen tot zelf voor een marathon trainen.