Cart

Filter Tri-X 65 sqft (d 150 mm - h 270 mm)

Filter HHS Tri X 65 sqft
Filter HL Tri-X (kunststof)

Dat type filter is momenteel niet beschikbaar, wij kunnen u wel tijdelijk deze filter als alternatief aanbieden.

HOTSPRING Filter Tri-X 65 sqft

De Tri-X® filter van HotSpring heeft een filteroppervlakte van ongeveer 6 m², tweemaal dat van een gebruikelijke filter, dit door zijn speciale vorm.

Hij heeft een 3D werking om effectief en degelijk te reinigen: omdat hij in de diepte filtert en niet enkel het oppervlak, filtert hij dubbel zoveel liter per vierkante meter als andere filters.

De filterpatronen kunnen net als elk waterfiltersysteem verstopt raken, waardoor de waterstroom vermindert. Het is belangrijk dat u ervoor zorgt dat het filtersysteem schoon blijft en niet verstopt raakt. Dit zorgt ervoor dat zowel de jets als het 24-uursfiltersysteem optimaal kunnen functioneren.

Watkins Manufacturing Corporation raadt aan om de filterpatronen minstens één keer per maand te reinigen (door ze te laten weken om mineralen op te lossen).

Het Tri-X filter kan ook in de vaatwasmachine worden gereinigd, maar dan zonder zeep en zonder droogcyclus.

 • Binnenafmeting:
 • Buitenafmeting: 150 mm
 • Hoogte: 270 mm

Deze filter is geschikt voor alle modellen uit de Highlife collectie.

Zijn er twijfels bij het bepalen van de nodige filters, geef ons gerust een seintje, we helpen je graag verder.

€ 115 incl. btw

Bestanden

Vraag de brochure aan

Brochure aanvraag

Vraag de technische fiche aan (Enkel voor architecten)

Technische fiche aanvraag

Bijhorende producten

Filter Clean 1L

Jacuzzi onderhoudsproducten

Geconcentreerde formule voor een diepe filter-reiniging; verwijdert vuil, olie, vet en kalkaanslag.

Cartridge filters zijn gemaakt van micro-flow. Deze micro-flow bestaat uit miljoenen kleine haartjes die de kleinste vuildeeltjes uit het water halen en tegenhouden. Omdat er zich in het water ook vetten en oliën bevinden, klonteren deze kleine haartjes samen. U kunt het spa water dan niet meer correct filteren. Eenvoudig spoelen van het filter kan deze oliën en vetten niet verwijderen. In deze vuilafzettingen in het filter-flow kunnen vervolgens bacteriën zich ophopen en vermenigvuldigen. Hierdoor kan het filter een risicofactor worden voor uw spa water.

De filter Clean lost de vetten en oliën op, reinigt daardoor de kleine haartjes van het filter-flow. Vervolgens kan het filter weer optimaal functioneren en effectief het water zuiveren.

Om deze reden, is een professionele schoonmaak van het filter elke 2 tot 4 weken noodzakelijk. Ook de levensduur van het filter wordt verlengd door het reinigen met Filter Clean. U hoeft het filter echter na maximaal één jaar vervangen.

 • Te gebruiken voor spa cartridge
 • Verwijderd olie, vet, vuil en zeep
 • Een nachtje laten weken zuivert het filter

Hoe werkt het?

 • Neem de filter uit de spa
 • vul een emmer met een inhoud van ca. 30 liter met schoon water, giet daarin 1/3 fles Filter Clean en meng het met het water
 • Plaats het filter in de emmer en dompel deze volledig onder
 • Laat het filter tenminste 3 uur in de Filter Clean vloeistof weken of nog beter gedurende een nacht
 • Haal het filter uit de vloeistof en spoel het af met water met een krachtige straal. Als het reinigingswater niet meer vuil is, kunt u het filter opnieuw gebruiken
 • Plaats het filter terug in de spa

Tip:

 • Filters moeten elke 2 tot 4 weken gereinigd worden
 • Voor het beste resultaat, laat het filter goed drogen, daardoor sterven ook de laatste bacterië, af
 • Als u na het reinigen de filter nog een nacht in chlooroplossing onderdompelt, oxideren de laatste vuilresten en wordt het filter witter
Bekijk product
Leisure Time Filter Clean 1 L
€ 29,50

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info