Cart

Geen sauna zonder afkoeling!

Na een saunabeurt doe je er dus goed aan om je lichaam af te koelen. Een dompelton of stortdouche is dan ideaal. Koud water biedt verkoeling en frist je op een deugddoende manier op. Bovendien is het ook gezond om na een saunasessie je lichaam te ‘blussen’ met koud water.

Afkoelen

Waarom is het zo belangrijk om af te koelen na elke saunasessie?

Afkoelen is belangrijk omdat je poriën vlak na de saunasessie nog wijd open staan. Het zorgt ervoor dat je zweet. Door je onder te dompelen in het koele water van een dompelton zullen je poriën zich sluiten.

Het grote temperatuurverschil tussen de sauna en het water in de dompelton zorgt er ook voor dat je vaatspieren zich trainen. Resultaat: een verbeterde bloedsomloop, en daardoor eveneens een betere weerstand.

Als je een sauna hebt, schaf je best ook een dompelton aan

Het is fantastisch om thuis je eigen sauna te hebben. Na een lange werkdag of een zware week is het de perfecte manier om tot rust te komen. Alle stress glijdt als vanzelf van je af!

Een sauna is niet alleen ontspannend, maar ook goed voor je lichaam. Het bevordert immers je bloedsomloop en verhoogt je weerstand. Maar weet dat dat effect het grootst is wanneer je jouw lichaam afkoelt na elke saunabeurt. Daarvoor heb je een dompelton nodig. Een stortemmer kan ook en neemt iets minder plaats in.

Het dompelbad is de optimale vorm van koeling, omdat jouw volledige huidoppervlak geleidelijk wordt gekoeld. Beginnend met jouw voeten, naar volledige benen, jouw romp en bij volledige onderdompeling ook het bovenlichaam.

voetbad

Tip: bereid je voor op het zweten!

In iedere goede sauna vind je wel een warm voetenbad. Alvorens de sauna cabine binnen te gaan, is het goed om jouw voeten gedurende een paar minuten wat op te warmen. Door een lichaamsreflex wordt jouw lichaam voorverwarmd en versneld op temperatuur gebracht.

Na afkoeling in de dompelton of met een stortemmer, neem je dan opnieuw een warm voetenbad om de vaten weer te verwijden. Hierdoor kan de innerlijke warmte naar het huidoppervlak overbrengen.

Bekijk ons aanbod afkoeling.

Laat hier jouw bericht na

Laat bericht na

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info