Cart

Uit het juiste hout gesneden

Onze houtsoorten combineren schoonheid, hygiëne en duurzaamheid in één product. Gebrand met het FSC label geven we jouw een product dat met de grootste zorg voor het milieu geproduceerd is. Met Hemlock en Ceder als hoofdingrediënten, genieten onze houtsoorten van een lange levensduur. Deze naaldhoutsoorten zijn afkomstig uit het hoge noorden in Canada en zijn premium houtsoorten.

Welke houtsoorten worden gebruikt voor de wanden?

Dit Canadees sparrenhout zonder knoetsen en erg fijne structuur maakt met zijn lichtbruine kleur van elke cabine iets unieks. Het is uitstekend geschikt voor de wisselende klimaatomstandigheden in een sauna. Dit fijn Canadese sparrenhoud zonder knopen, kan zowel binnen als buiten de sauna- of infraroodcabine gebruikt worden.

Glow realisaties in hemlock vind je voornamelijk terug bij onze realisaties van comfort uitvoering. Ook binnen onze design uitvoering kan je kiezen voor hemlock fineer.

Omdat cederhout in het gure Canadese klimaat is gegroeid, is het uiterst duurzaam. Met zijn hoge concentratie etherische oliën heeft het hout een antibacteriële en heilzame werking. Zijn aroma is uniek en de warme kleurenschakering van zijn nevenstructuur is adembenemend mooi. De look met kalmerend effect is een streling voor jouw zintuigen. Deze houtsoort is één van de zachtste houtsoorten, waardoor deze net iets gevoeliger kan zijn voor krasjes en kleine beschadigingen.

Door zijn eigenschappen is espenhout bijzonder geschikt voor het bouwen van sauna's. Het kan vocht en hoge temperaturen verdragen, bevat géén hars, heeft bijna geen knoesten en geeft de warmte beperkt door. De lichte kleur geeft de espen een nobel karakter en de sauna een unieke eigenheid. Een sauna van dit hoogwaardige loofhout, wordt vast en zeker hét middelpunt van jouw wellnessoase. Kortom, met deze houtsoort zit je goed! Wie het hout liever iets donkerder ziet, kiest beter voor thermobehandeld Espenhout.

Deze houtsoort laat zich prima bewerken en wordt door zijn goede kwaliteit vaak gebruikt in luxueuze sauna's. Het hout heeft een iets bruinere kleur, te vergelijken met de looks van cederhout maar beschikt over sterkere eigenschappen.


Welke houtsoorten worden gebruikt voor de zitbanken?

Dit type hout van Afrikaanse origine is splintervrij, warmtewerend en knoopvrij. De banklatten (95 x 22 mm) worden strak tegen elkaar geplaatst met slechts 6 mm voeg. Als afwerking kan geopteerd worden voor een kleurloze waxlaag zodoende geen waterkringen achterblijven of de banken krijgen een blackwash afwerking voor een donkere tot bijna zwarte look.

Dit type hout met origine Estland, heeft een mooie bruine kleur en voelt heel zacht aan. Geen zichtbare water- en zweetkringen door de thermobehandeling. De banklatten (80 x 21 cm) worden strak tegen elkaar geplaatst, slechts 6 mm voeg.

houtsoort

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste surfervaring op onze website krijgt. Meer info