Glow
Technogym Loopband

Waarop moet men letten bij aankoop van een hometrainer?

Model
Er zijn verschillende types: de klassieke rechtstaande fiets, de ligfiets en de spinning fiets. Bij het ligmodel train je extra de onderste buikspieren alsook krijg je extra steun aan de onderrug. Ook bij de ligfiets zullen je benen minder vermoeid geraken. Het spinning model is voor de sportiefsten en beschikt over SPD pedalen alsook een smal zadel. Het rechtstaande klassieke model wordt het meest gekocht omwille van zijn veelzijdig gebruik door jong en oud of door sportieve of niet-sportieve mensen.

Remsysteem
De meeste beschikken over een magnetisch remsysteem. Ofwel handmatig, gestuurd via servo – motor ofwel via inductie. Indien het via inductie ofwel via een elektro magneet gebeurt spreekt men over een ergometer met wattage (de volume energie dat men uitoefent uitgedrukt in watts). Het inductie systeem is het meest betrouwbare.

Programma’s
Deze zijn vooral interessant omdat ze motiverend werken. Vooral de hartslag-gestuurde toestellen zijn interessant omdat deze de weerstand aanpassen in functie van de hartslag. Zo traint men verantwoord!