Glow
Infraroodcabine Vrouw

Infraroodcabines geven warmtegolven af, maar wat is het verschil nu tussen een lange en een korte golf?

Het is belangrijk om het verschil tussen deze twee te kunnen onderscheiden en begrijpen.

Lange golf

De lange golf verdeelt de opgenomen warmte in het ganse lichaam. Met een egaal en groot bestralingsveld voelt deze warmte zacht aan. Lange golven zijn ideaal voor mensen die willen recupereren van een zware inspanning, willen ontgiften, afvallen, die gaan voor een snellere stofwisseling. Lange infraroodgolven kunnen huidonzuiverheden verhelpen en zijn bloeddruk regulerend. Het leven is stressvol en daardoor geraken we soms moeilijker in slaap, krijgen we migraine of hebben we simpelweg minder energie. Deze kwalen kunnen lange infraroodgolven verhelpen.

Korte golf

Korte golven richten zich meer op specifieke delen van het huidoppervlak met een gerichte verwarming. De korte golven kruipen onderhuids en pakken pijnpunten specifieker aan. Door de snelle opwarmtijd zijn deze meteen bruikbaar en kan u bijvoorbeeld direct stralen in de rug. Wie last heeft van rugpijn of andere spierklachten heeft bij deze z’n remedie gevonden. Ook voor- en na het sporten kunnen korte infraroodgolven wonderen verrichten.

Combi

De korte en lange golven kan u combineren zoals u wilt. Zo kan u de pijnpunten gericht aanpakken terwijl het volledige lichaam geniet van de lange golven en z’n voordelen. Uiteraard is vaak de combinatie van beiden ideaal. Opnieuw komen we hier terug op de voordelen die à la carte producten bezitten. U kan zelf de ideale combinatie maken en nodige pijnpunten aanpakken. Korte golven krijgen de naam IR-A, lange golven IR-B en IR-C. Op de grafiek hiernaast kan u zien tot hoe diep de verschillende golven in de huid treden.