Glow
Infraroodcabine Vrouw

Zijn infraroodcabines en hun stralingen gevaarlijk?

Infrarode stralingen, ook warmtestralen genoemd, bevatten elektromagnetische golven. De infraroodstralen maken deel uit van het totale stralingsspectrum die de zon uitzendt, zo worden er ook UV-stralen uitgezonden door de zon. Teveel UV-licht/straling kan (huid)schade veroorzaken. In tegenstelling tot deze UV-stralen zijn infraroodstralingen ongevaarlijk.

Belangrijk is het onderscheid tussen korte en lange golven.

  • De korte golfstralen dringen dieper in de huid om spierpijn en andere pijnen te helen. Het is aangeraden om zich niet langer dan 15 minuten te begeven voor deze stralers.
  • Een ander verhaal bij de lange golven, deze zorgen voor de globale warmte in de kamer. Ze dringen slechts in kleine mate in de huid, ze geraken zelfs niet door kledingstukken. Het enige gevaar in een infraroodcabine is oververhitting, dit kan leiden tot flauwvallen of uitdroging. Uiteraard kunnen we dit gevaar links laten liggen omdat de warmte in een infraroodcabine heel gemakkelijk te beheren valt, zelfs nog eenvoudiger dan in een Finse sauna. Wel zijn ouderen gevoeliger voor oververhitting omdat hun zweetklieren functie afneemt met de jaren. Kinderen hun lichaamstemperatuur stijgt ook sneller in vergelijking met een volwassene. Maar dan nog biedt een  infraroodcabine voordelen omdat het ook kan gebruikt worden op lagere temperaturen. 

U kan dus met een gerust hart ontspannen in een infraroodcabine zonder schade op te lopen.