Glow
Glow sauna'sSauna Met Raam

Waarom kiezen voor kaamos sauna op maat by Glow?

 

KAAMOS

...and so you find warmth and call it home.

Kaamos is mythisch. Het is een moment dat zich niet laat vatten, behalve in het Hoge Noorden. boven de poolcirkel. Daar voert onze reis nu heen. Wanneer de winter toeslaat, weigert de zon nog op te staan en treedt het eeuwige duister in.

Dat is Kaamos - de poolnacht. 24 uur zonder zon. En elke dag een 'blue moment'. Dan kleurt alles heel even blauw : de sneeuw, de lucht, het firmament. Nu kruipen de Finnen dicht bij elkaar en zetten ze de sauna aan.

Ze zijn er heer en meester in. Wij volgen graag hun voorbeeld. Kaamos by GLOW verzoent koud en warm. Kaamos heelt, met stijl.

Kaamos is het high-end sauna gamma van GLOW en bestaat in drie doordachte afwerkingen. Elke cabine wordt modulair op maat gemaakt en op locatie geïnstalleerd, met keuze uit verschillende kwalitatieve kachels.

Hoe kies ik mijn sauna?

Uw droom, uw sauna thuis? Met een Kaamos sauna kan het allemaal.. U heeft de luxe en het voordeel volledig zelf te kiezen waar je sauna komt, hoe groot die is (Voor hoeveel personen? Wil je liggen of enkel zitten?) , welke houtsoort, welke afwerking, kachel, met infrarood enz.

Wij tekenen en maken jouw sauna volledig zelf : van A tot Z, flexibiliteit en vakmanschap (met 20 jaar ervaring)!

Een sauna binnen in huis of een buitensauna? En welke stijl?

COMFORTSAUNA in huis:

Dit is sauna zoals het hoort. Praktisch topcomfort dat de beloftes waarmaakt. Superieure isolatie en techniek, opgetrokken uit heklock of ceder, een zachte en stabiele houtsoort die warmte neemt en uitstraalt.

Een comfort sauna past in elk type woning en leent zicht uitstekend voor fitness - en wellnesscentra. En elke sauna is uniek; we maken hem op maat. Elk huis is namelijk anders, hij moet er perfect in passen. En bij de mensen die hij verwamt.

DESIGNSAUNA in huis:

Dit is zowel een streling voor het oog als balsem op de ziel. Een strak design, opgetrokken uit hemlock of uit espenhout en thermisch behandeld (CE certificaat). Een designsauna is zen, tijdloos, en branded by GLOW.

KARAKTERSAUNA in huis:

De naam zegt het zelf: deze sauna drijft op karakter. Hij heeft een robuuste, stoere look waarbij het zweet je spontaan uitbreekt. Een reeks voor ruwe bolsters met een blanke pit. Hij oogt taai, maar zit zacht. Hij oogt fraai: hij is opgetrokken uit oud hemlockhout afkomstig van graanschuren in Canada.

BUITENSAUNA:

In Finland is het simpel. Daar heeft elk huis z'n eigen meer en elk meer z'n sauna bij de steiger. Misschien heb jij ook wel een vijver, een zwembad of een tuin me net dat plekje méér. Niks heerlijker dan een sauna in de natuur, met nadien een heerlijke ijsduik of een koude openluchtdouche. Kies uit Comfort-, Design- of Karakteruitvoering: zo passen goed in huis, maar ook in de openlucht. En ook buiten maken we ze op maat. Natuurlijk.

Welke houtsoorten voor de sauna? 

Hout is een natuurproduct en heeft de eigenschap te "ademen". Hout is bovendien in staat om de opgenomen warmte weer gelijkmatig af te geven. Het gebruik van de juiste houtsoorten is dan ook van groot belang voor de bouw van een sauna...

 

"AND SO WE CHOP THE WOOD ONCE AND IT WILL WARM YOU OVER AND OVER"

 

Hout is warm, zacht, de basis van elke sauna. En hout is er in duizendvoud: elke soort een eigen kleur, geur en dichtheid. Een eigen look, een eigen feel, structuur, textuur. De kunst bestaat erin de juiste soort te selecteren.

Ons gamma combineert schoonheid en hygiëne in één product. Wij kiezen vaak voor hemlockhout, met z'n fijne structuur die gelijkmatige warmte afgeeft. Hemlock is egaal in textuur en kleur, heeft een hoge resistentie en dus een lange levensduur. Ceder zorgt voor variatie in kleurtinten en structuur, doodt schimmels en bacteriën, en geeft ook nog eens heerlijke aroma's af.

We gebruiken ook graag espenhout, met z'n stevige dichtheid en z'n lage warmtegeleiding.  En tot slot ook thermohout, een soort die zich prima laat bewerken en net iets donkerder is, voor een mysterieuzer resultaat. Elke houtsoort is sowieso zacht : ze moet snel warmte opnemen, en weer uitstralen.

Kaamos staat voor duurzaam premium naaldhout, ecologisch gekweekt door kenners en met passie. het FSC-label voor verantwoord bosbeheer dragen we met trots. En we werken alleen met leveranciers die we zorgvuldig hebben geselecteerd.

 Kaamos houdt van hout.

Welke saunakachel?

Een perfecte sauna verdient een perfecte kachel. Daarom rusten we het Kaamos-gamma alleen uit met topkachels. We hebben gezocht, en we hebben ze gevonden! Harvia (Fins) en Tylö (Zweeds) zijn kwaliteitsmerken met elk een eigen range. Duurzaam, warm en mooi zijn hier de sleutelwoorden.

Wij maken een onderscheid tussen elektrische saunakachels  en houtgestookte saunakachels.

De ideale combinatie van lucht en water bepaalt u zelf!

Er zijn twee saunatypes. De droge sauna en de vochtige sauna (ook wel Bio sauna genoemd). De droge sauna komt het meest voor. Met zijn lagere vochtigheidsgraad is zijn warmte wat agressiever en heeft de droge sauna een groter effect op ons lichaam.

In een vochtige sauna is het prettig vertoeven, met zijn weldadige effect op uw lichaam is minder uitgesproken. Bij een lagere temperatuur gebruikt u een hogere vochtigheid en omgekeerd, bijvoorbeeld : 80°C temperatuur met 60% vochtigheid of 70°C temperatuur met 70% vochtigheid.

De verhouding tussen temperatuur en luchtvochtigheid is belangrijk, deze wordt gegarandeerd door de bijhorende digitale besturing.