Glow
Glow sauna'sSauna Met Raam

Veel gestelde vragen en antwoorden.

Wat is de meest geschikte vloer voor in een sauna ?
Wij adviseren i.v.m. hygiëne een gladde niet poreuze vloer te gebruiken, zoals tegels, vinyl of zelf laminaat. Kortom een vloer welke eenvoudig te reinigen is. Deze hoeft niet hittebestendig te zijn. Let wel wat de vloer waterpas dient te liggen, dus zonder afloop.

Is een wateraansluiting nodig voor een sauna ?
Nee... het opgieten van water gaat handmatig d.m.v. een emmer met lepel. Voor een gecombineerde soft-damp oven dient u het reservoir handmatig bij te vullen.

Heb ik in een sauna een afvoerputje nodig ?
Nee... het is beter geen afvoerputje te plaatsen i.v.m. het verdampen van het water in de stankafsluiter. Het water in de afvoerput verdampt, daardoor vervalt de werking van de stankafsluiter en gaat het stinken.

Is er voor een sauna een ontluchting naar buiten nodig ?
De saunacabine zuigt bij de oven lucht aan, deze lucht circuleert in de cabine en wordt middels een uitsparing in de wand weer afgevoerd. Het in echter raadzaamst u de cabine niet geheel afschermt. Boven de cabine dient er een ontluchting te zijn, zodat er ontluchting plaatsvindt binnen de ruimte waar de saunacabine is geplaatst.

Kan er boven in de saunacabine vocht ontstaan ?
Nee... een saunacabine is kurkdroog. De oven verwarmt de stenen, deze stenen verwarmen de lucht, daardoor daalt de luchtvochtigheid in de cabine tussen de 5% en 30%.

Dien ik een afkoeling naast de sauna te plaatsen ?
Nee... dit is niet noodzakelijk, het is voor u echter wel prettig als de douche in de buurt is van de sauna i.v.m. afkoelen. Een snelle manier om af te koelen is het openen van een venster zodat het vocht op de longblaasjes kan verdampen in de frisse buitenlucht.

douche sauna

Wat moet ik zelf doen voor de elektrische aansluiting ?

Wij installeren de oven en de verlichting in de cabine. Ook verzorgen wij de bekabeling van de besturing naar de oven en verlichting. In samenspraak met u elektricien kijken we om de besturing, de oven en de verlichting aan te sluiten.