Glow
Glow sauna'sSauna Met Raam

Waarom naar de sauna gaan?

Het antwoord op de vraag waarom mensen graag naar de sauna gaan is in de loop der tijd aan verandering onderhevig geweest.

De eerste en lange tijd enige invalshoek was die van de gezondheid. Men ging het "zweethok" in omdat het heilzaam was voor het lichaam. Men werd er heerlijk schoon en uitgerust van.

In de laatste tijd is daar echte een dimensie bijgekomen die het "gezondheidsimago" wat naar de achtergrond heeft verdrongen. De meeste sauna gasten zien de sauna tegenwoordig als een gezonde uitgaansgelegenheid, waar men voor de gezelligheid naar toe gaat. 

Kon men vroeger volstaan met een cabine om op te warmen en koud water om af te koelen, tegenwoordig biedt het moderne wellness centrum een scala aan mogelijkheden, zoals zwembaden, whirlpools, massage- en schoonheidssalon. Daarnaast is er bij de meeste sauna's naast de stille rustruimte, royale gelegenheid om gezellig te zitten, te drinken en te eten (soms zelfs te dineren). Kortom de moderne sauna is een plaats waar naast het spel van warm en koud ook ruime aandacht is voor het sociale contact en de gezelligheid.