Glow
Glow sauna'sSauna Met Raam

Wat is het verschil tussen een sauna en een infraroodcabine?

 

1. Temperatuur

Bij een traditionele sauna moet u wachten tot de sauna op temperatuur is, die kan al rap oplopen tot zo'n 70 graden. Een infraroodcabine hanteert lagere temperaturen en kan al bij 30 graden gebruikt worden.

2. Hete lucht vs. stralingswarmte

Bij een sauna wordt de warmte overgedragen via de lucht, bij infraroodcabines spreken we van stralingswarmte.

3. Opwarmtijd

De opwarmtijd van een traditionele sauna is een stuk langer. De opwarmtijd van een sauna kan oplopen tot zo'n 30 of 40 minuten, een infraroodcabine zorgt voor een meer directere warmte op de huid en kan dus sneller gebruikt worden. Voor veel mensen is dit aangenamere warmte om in te blijven. Hoewel een heerlijke hitte van een sauna toch ook zalig kan aanvoelen. Tijdens een infraroodsessie kan de temperatuur ook erg hoog oplopen, maar niet noodzakelijk, je hebt hier dus een keuze. Voor personen die last hebben van de hitte, maar toch de positieve gezondheidseffecten willen, is een infraroodcabine dus perfect.

4. Achteraf ?

We zien nogal vaak dat men na de sauna zich afspoelt met een koude douche, bij infrarood is dit niet het geval. Bij infrarood is het de bedoeling even uit te zweten, en zich daarna met een warme (of lauwe) douche te reinigen.

5. Kan combineren ook ?

Zeker! Het is perfect mogelijk een infraroodstraler in uw sauna te plaatsen, op die manier combineert u beide effecten met elkaar.