Glow
Glow sauna'sSauna Met Raam

Welke soorten sauna kachels bestaan er ?

Een perfecte sauna verdient een perfecte kachel. Daarom rusten we het Kaamos-gamma alleen uit met topkachels. We hebben gezocht, en we hebben gevonden! Harvia (Fins) en Tylö (Zweeds) zijn kwaliteitsmerken met elk een eigen range. Duurzaam, warm en mooi zijn hier de sleutelwoorden.
De saunakachel is het hart van uw sauna. Het is dan ook belangrijk dat u even stilstaat bij welke kachel voor uw sauna de beste keuze is.

Elektrische saunakachels of combi kachels

De elektrische saunakachels behoren tot de sleutels van het genot in uw thuis-wellness; laat u omarmen door weldadige stoom en aromatische geuren of geniet van een traditionele droge sauna. Uw sauna voorkeur is persoonlijk en hangt af van het moment. Verkiest u een klassieke droge sauna of eerder een vochtige soft sauna ervaring?

 

 Harvia saunakachels

De Harvia sauna biedt een aantal elektrische saunakachels die ideaal zijn voor de privé sauna. Deze kachels worden geleverd in verschillende kleuren en designs, waardoor er altijd wel een kachel is die bij uw sauna past. Harvia biedt ook een breed gamma aan elektrische saunakachels voor de professionele sauna's. Deze kachels kunnen probleemloos elke dag urenlang functioneren in kleine en grote professionele sauna's.                

Met de combikachels kunt u de temperatuur en de luchtvochtigheid van uw sauna instellen. Van het droge en hete luchtklimaat (de traditionele Finse sauna) tot het vochtige en wat koelere luchtklimaat en alles daartussenin!

Tylo saunakachels

Tylö heeft vele jaren ervaring in de ontwikkeling van saunakachels. Doorheen de jaren was deze Zweedse saunabouwer pionier bij vele innovaties die ervoor zorgen dat de werking, de veiligheid en het plezier van een saunasessie erop vooruitgegaan zijn. De elektrische saunakachels van Tylö brengen uw sauna snel op temperatuur, en houden bovendien de temperatuur aan die u wenst. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de saunastenen.

Wie het graag een beetje rustieker heeft, vindt bij Tylö een houtkachel. Bijzonder is de combikachel voor de stoomsauna. Dat is een variant op de traditionele sauna, die erg goed verdragen wordt door mensen die een gewone sauna te heet vinden. In de stoomsauna geniet u van een sauna-ervaring bij lagere temperaturen, maar de luchtvochtigheid is hoger.

Tylö-saunakachels staan al jarenlang op één bij hotels, sportclubs en zwembaden die wellness aanbieden. Professionals vinden bij Tylö een eenvoudige installatie, makkelijk onderhoud en een laag verbruik.

 

Houtgestookte saunakachels

Een houtgestookte sauna heeft iets speciaals.

Bij ons merk Tylö vindt u een brede collectie houtgestookte sauna kachels.  U kunt nu ook bij ons terecht voor houtgestookte saunakachels van het vermaarde Finse merk Kastor, kachels van absolute wereldklasse.

Kastor houtgestookte saunakachels

De houtkachels zijn uitstekend te combineren met het complete schoorsteensysteem van Tylö, dat wordt opgebouwd uit een eenvoudig monteerbaar modulestysteem. Onze houtgeschookte saunakachels zijn ontworpen met de hoogste kwaliteit in gedachten. Niet alleen voor hun constructie, maar ook om optimaal te functioneren.

Met de oeroude Finse saunatradities als basis bieden wij houtgestookte saunakachels aan, die zo veel mogelijk rekening houden met factoren als bijvoorbeeld brandstofzuinigheid en invloed op het milieu. Dankzij kundig ingenieurswerk zijn wij erin geslaagd moderne esthetiek en functionaliteit te combineren met het pure gevoel dat een houtgestookte sauna biedt.